Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Натпревари  |  Вести

Соопштение_Кенгур 2014


Почитувани    
Внимателно прегледајте го списокот на школи кои се пријавени за учество на меѓународниот натпревар Кенгур. Доколку сте пријавени а Ве нема на спсокот, Ве молиме во најкраток можен рок да се јавите  на тел.  075 897187.
Види список

12/03/2014

Meѓународен математички натпревар Кенгур 2014

Конечни резултати од меѓународниот математички натпревар Кенгур 2014 година
                                        ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ
прво одделение
второ одделение
трето одделение
четврто одделение
петто одделение
шесто одделение
седмо одделение
осмо одделение
осмо одделение_осмолетка

01/06/2014

Meѓународен математички натпревар Кенгур 2014

Конечни резултати од Меѓународниот математички натпревар Кенгур 2014
                               СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ
прва година
втора година
трета година
четврта година

01/06/2014

КЕНГУР 2015

ПОЧИТУВАНИ
И оваа година, како и претходните 20 години, Сојузот на Математичари на Македонија во Република Македонија го организира меѓународниот натпревар Кенгур без граници. Еден од најпрестижните натпревари од ваков тип во светот, посебно ценет во многу универзитетски средини помеѓу најпрестижните универзитети во светот. Натпревар кој, иако се одржува еднаш годишно, врши силно позитивно влијание врз развојот на учениците, посебно врз оние кои континуирано учествуваат на него (така покажуваат искуствата). 
Оваа година натпреварот ќе се одржи на 19.03.2015 година со почеток во 11 часот. 
Натпреварот ќе се одржи на два наставни јазици, и тоа македонски и албански. 
ПИСМО ПОКАНА НА МАКЕДОНСКИ:
види тука
ПИСМО ПОКАНА НА АЛБАНСКИ: види тука
Во наредниот период на страните на СММ ќе бидат поставени изненадувања за натпреварувачите и училиштата учесници поврзани со натпреварот КЕНГУР. 

08/02/2015

Страни: 123> Last ›

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.