Дома| Вести| Контакт| Кошничка|Македонски [ + ]
Дома  |  Вести

Активности на СММ_меѓународен натпревар Кенгур 2014_Регионален натпревар средно образование 2014 година

Меѓународниот математички натпревар Кенгур 2014 година ќе се одржи на 20.03.2014 година со почеток во 11 часот. Регоналниот натпревар за учениците од средното образование ќе се одржи на 15.02.2014 година.
Види повеќе

14/02/2014

Брошура - Активности на СММ во учебната 2013/2014

Брошурата можете да ја симнете тука.

Содржина:

  • Календар на натпревари по математика за учебната 2013/2014
  • Теми за натпревари по одделенија и класови
  • Меѓународен натпревар - КЕНГУР 2014
  • Јуниорска балканска математичка олимпијада, Охрид 2014
  • Списанија во издание на СММ

11/01/2014

V Конгрес на математичари на Македонија

Петтиот Конгрес на математичари на Македонија, организиран од Сојузот на математичари на Македонија, ќе се одржи во Охрид, Република Македонија, септември 2014 година.

09/12/2013

Страни: ‹ First <106107108

Зачленете се и добивајте вести за сите нови книги и списанија.

Бидете секогаш информирани.